Persoanele care apeleaza la servicii creare site vor sa obtina cel mai bun site posibil care sa se incarce repede si care sa functioneze cat mai fluid. Mai jos sunt mai multe sugestii pentru fluidizarea incarcarii unui site, pentru site-urile WordPress. In momentul in care apelati la servicii de realizare site web cu siguranta specialistii stiu toate aceste aspecte.
Servicii creare site - Configurarea unui CDN
Utilizarea unui CDN permite vizitatorilor sa incarce continutul static al paginilor pe site (imagini, JavaScript si fisiere CSS ascunse) de pe un server localizat cat mai aproape de locul lor de conectare. CDN permite, ca continutul site-ului sa fie livrat de la un maxim de servere de pe planeta. Trebuie sa stiti ca cu cat serverul care trimite paginile unui site catre un utilizator este situat departe de locul de conectare, cu atat timpul de incarcare este mai lent. Un utilizator italian care incarca pagina unui site gazduit pe un server australian va avea un timp de incarcare mai mare decat daca s-a conectat din Sydney. CDN-urile rezolva aceasta problema pur geografica. Din punct de vedere mai tehnic, CDN-ul pe care il utilizati va trimite catre o intreaga retea de servere expediate pe planeta in cache-urile paginilor (continutul static). Acestea vor fi stocate pe un numar mare de servere. Utilizatorul va trebui sa incarce doar de pe propriul server continutul dinamic, nu ascuns.
Va recomandam sa utilizati MaxCDN sau CloudFlare . Acest ultim CDN este gratuit, usor de integrat in WordPress si are o retea foarte mare de servere (24 de centre de date distribuite in prezent pe toate continentele, cu exceptia Africii). Un alt punct interesant: CloudFlare nu ascunde codul HTML, astfel incat vizitatorii vor avea intotdeauna acces la cele mai recente versiuni ale continutului text. Memoria cache nu este intotdeauna adaptata continutului cu schimbari rapide (actualizari ale articolelor etc.).
Utilizarea unui CDN este cu atat mai interesanta, deoarece o parte semnificativa a traficului provine de la nivel international. Daca vizitatorii sunt 95% francezi sau belgieni, relevanta unui CDN nu este evidenta (presupunand ca site-ul dvs. este gazduit in Franta). Mai mult, alegerea unui CDN depinde in mare masura de originea traficului. Va trebui sa alegeti CDN-ul care are servere localizate in zonele geografice de unde a aparut traficul.
Limitati numarul de midificari
Posibilitatea oferita de catre WordPress de a accesa diversele revizii facute pe paginile sau articolele site-ului este cu siguranta foarte utila. Acest lucru va permite sa anulati anumite modificari, sa reveniti, sa comparati diferite versiuni etc. Cu toate acestea, aceasta posibilitate are si dezavantaje: toate versiunile paginilor sunt pastrate. Ori de cate ori actualizati un articol, de exemplu, o noua versiune este generata automat (chiar daca corectati doar doua sau trei greseli de ortografie). Nu este neobisnuit ca o pagina sa aiba mai mult de 10 versiuni.
Este posibil sa limitati numarul de versiuni sau chiar sa stergeti pur si simplu aceasta caracteristica. Pentru aceasta, trebuie sa introduceti bucati de cod in fisierul wp-config.php al site-ului WordPress. Daca doriti ca WordPress sa nu mai faca copii de rezerva ale versiunilor anterioare ale paginilor, trebuie sa dezactivati Post Revisions introducand un cod.
Pentru a gestiona reviziile paginilor, puteti utiliza, de asemenea, pluginul WP-Optimize. Aceasta extensie ofera multe functii pentru curatarea bazei de date WordPress.
Alegeti o tema WordPress light
Alegerea unei teme WordPress se bazeaza desigur pe considerente estetice si ergonomice. Cu toate acestea, temele ergonomice, la pachet cu caracteristici si frumoase vizual nu sunt intotdeauna cele mai usoare. In mod normal, este opusul. Dar dimensiunea unei teme trebuie sa fie luata in considerare in alegere. Cu cat este mai mare o tema, cu atat va tinde sa incetineasca viteza de incarcare a site-ului, uneori intr-o masura considerabila.